به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شرایط کنونی در خصوص وضعیت آموزشی کشور، اظهار کرد: جامعه ما مانند بسیاری از کشورهای دنیا با مشکلات ناشی از وجود یک ویروس مزاحم و مهاجم روبهرو است لذا این موضوع جریان زندگی، سلامت، کسب و کار، آموزش و اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده و متاسفانه همه این بخشها را دچار آسیب و اخلال کرده است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی مهمترین مسؤولیت جامعه کاهش آثار این بیماری است و باید برای محافظت از سلامت مردم بیش از پیش تلاش کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امروز کادر پزشکی و پرستاری در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند و تلاش میکنند با آگاهی بخشیهای لازم، از جان مردم در برابر این ویروس محافظت کنند لذا برای بهبودی افراد بیمار، تمام تلاش خود را به کار میگیرند.
وی اضافه کرد: البته در این راستا عدهای هم که وظیفه تأمین مایحتاج مردم را دارند تلاش میکنند خللی در این امر پیش نیاید.
حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: یکی از حوزههایی که با ورود این ویروس به کشور دچار آسیب شده، بحث آموزش است، لذا خانواده بزرگ آموزش و پرورش تمام تلاش خود را در جهت به حداقل رساندن این آسیبها انجام میدهد.
وی اضافه کرد: از آنجا که برگزاری کلاسهای درس به شیوه معمول احتمال شیوع ویروس کرونا را افزایش میدهد لذا بر اساس مصوبه ستاد ملی پیشگیری از بیماری کرونا، مدارس تعطیل شد اما این به این معنا نیست که مسؤولیت مدیران، معلمان و کادر آموزشی تعطیل میشود بلکه تنها مدل آموزش تغییر کرده است بنابراین ما در این مدت تلاش کردیم تمهیداتی را بیندیشیم تا نتیجه آن استمرار آموزشها باشد.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در روزهای اخیر در فضای مجازی تصاویری از معلمان را مشاهده کردیم که نشان از تلاشهای گسترده معلمان برای ادامه آموزشهاست به طور مثال معلمی که به تخته (وایت برد) دسترسی نداشت و از یخچال خانه خود برای آموزش استفاده میکرد و یا معلمانی که هر کدام به روش خود در فضای مجازی با دانشآموزان خود ارتباط برقرار میکنند.
وی ادامه داد: در این راستا تمهیداتی اندیشیدهایم که هر دانشآموز بتواند از طریق رسانه ملی آموزش لازمه را فرا گیرد، بنابراین در ابتدا تدریس دروس را با ۱۰ نوبت آغاز کردیم و اما هم اکنون آموزشها ۲۸ نوبت در سطح ملی ارائه میشود.
وی از پوشش 98 درصدی شبکههای ارائه دهنده آموزشها خبر داد و افزود: این روزها شبکههای استانی نیز به میدان آمده و به ما کمک میکنند چنانچه دانشآموزانی در ساعت مقرر نتوانند پای درس بنشینند میتوانند از طریق تلویزیون آن استان آموزشها را ببینند.
وی ادامه داد: در راستای تسهیل امر آموزش و اجرای عدالت آموزشی، شبکهای را هم بر بستر امن اینترنت ایجاد کردهایم که در آن معلمان، دانشآموزان، مدیران و دیگر اعضای کادر آموزشی عضو هستند و دروس نیز همچون برنامه درسی مدرسه از ساعت ۸ صبح ارائه میشود به طوری که ارزیابیها، حضور و غیابها، پرسش و پاسخ انجام و آزمون نیز گرفته میشود.
حاجی میرزایی گفت: خانوادهها به ما کمک کنند تا دانش آموزان از ۸ صبح فعال باشند؛ حدود یک ماه است که برنامه تحصیلی را از دست دادهایم و برای اینکه ناگزیر نباشیم پایان دوره تحصیلی را افزایش دهیم باید با ما همکاری شود.
وی از اعلام حضور 80 هزار مدرسه در سامانه خبر داد و اظهار کرد: این مدارس اطلاعات مورد نیاز را به ما دادهاند امیدواریم این امکان فراهم شود که همه به کمک هم اتفاق خوبی را رقم بزنیم و شایستگیهایمان را به نمایش بگذاریم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ویروس کرونا اگرچه اتفاقات تلخی را رقم زد و مشکلات بسیاری را به وجود آورده است، اما فرصتی را برای ارائه خلاقیتهای ما فراهم کرده است و امیدواریم با استفاده از این نرمافزار و همکاری خانوادهها اختلالی در بحث آموزش به وجود نیاید، الان فرصتی است که ما از نوع دیگری از آموزش استفاده کنیم.
وی در خصوص جزئیات این نرمافزار گفت: این نرمافزار که تا پایان هفته کاربردی میشود به گونهای است که معلمان میتوانند محتواهای آموزشی خود را برای دانشآموزان ارائه دهند و محتواهایی هم از طریق آموزش و پرورش به آنها داده میشود.
حاجی میرزایی درباره رایگان بودن اینترنت برای استفاده از این شیوه تدریس، گفت: دسترسی به اینترنت برای دانشآموزان رایگان پیش بینی شده است و امیدواریم خانوادهها از این فرصتی که در خانه هستند برای ارتقای آموزش دانشآموزان استفاده کنند.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: با لطف الهی و همکاری خانوادهها، ویروس کرونا نمیتواند آموزش دانشآموزان کشورمان را تعطیل کند.
منبع: فارس
بیرون نیاید متشکریم
بیرون نیاید متشکریم